Geschiedenis

Geschiedenis

De Beveiligingswinkel is, als onderdeel van BTG Beveiligingsinstallaties, opgericht in 1993 in Grave, waar het iets meer dan een jaar gevestigd is geweest in de Rogstraat 14. BTG en de Beveiligingswinkel zijn vanaf het aller eerste begin tot vandaag de dag gecertificeerd geweest voor alle belangrijke takken van beveiliging en elektrotechnische installaties. Certificering is geen garantie voor kwalitatief goed werk, maar geeft wel aan hoe je naar het bedrijf kijkt. De kwaliteit van het werk wordt bepaald door vakkennis en het plezier dat je in je werk hebt, uiteindelijke zijn het mensen die het waar maken. Het pand in Grave was een monumentaal winkelpand in een bijzonder sfeervolle winkelstraat, maar niet praktisch voor een bedrijf dat ruimte nodig heeft. In 1994 verhuisde BTG naar de Nieuwe Nonnedaalseweg 255 te Nijmegen.

De Nieuwe Nonnendaalseweg was een uitstekende plek voor een beveiligingsbedrijf. Voldoende kantoorruimte, werkplaats, magazijn en een grote inbraakveilige ruimte voor dossiers en servers. In 1999 werd gestart met de verkoop van beveiligingsproducten via internet. De unieke combinatie van technische praktijk ervaring en de levering van professionele apparatuur bleek erg succesvol. Het zorgt voor de meest uiteenlopende vragen over toepassingsmogelijkheden en geen dag was meer hetzelfde. Het assortiment breide zich daarvoor langzaam uit net als het aantal medewerkers en na 10 jaar werd ook deze plek te klein voor alle activiteiten.

De oplossing werd gevonden in een pand aan de Dr de Blecourtstraat 47 te Nijmegen, waar ruimte, parkeerplaats en een goede bereikbaarheid voor handen waren. Sinds 2004 zijn we op deze plek gevestigd en hebben ook de levering en controle van brandblusmiddelen aan de activiteiten toegevoegd. Het pand is volledig ingericht op beveiligingswerkzaamheden en vanuit deze zijstraat van de Energieweg is de bereikbaarheid voor klanten is optimaal.